FAQ

FAQ

A táplálékkiegészítők az egészséges életmód részei, de az egészséges táplálkozást nem helyettesítik. Fogyasztásukkor előfordulhat mellékhatás, pl. vitamin-túladagolás.

Mindig olyan vitaminokat, étrendkiegészítőket szedjen amely optimális lehet szervezete számára.Ami a természetes és mesterséges vitaminokat illeti, egyértelmű, hogy a természetes anyagoknak kedvezőbb a hatása.

Igazából nincs erre szigorú szabály. Sokan reggel szeretik szedni, hogy „jól induljon a nap”. Étkezésekkel együtt tanácsos beszedni a vitaminokat, ez javítja a felszívódásukat, és az esetleges gyomorpanaszok is elkerülhetők ezzel.

A vitaminok és ásványi anyagok azért fontosak, hogy az általános egészségi állapotunkat javítsák, elősegítsék a regenerálódást, és megakadályozzák, hogy az első kis nátha ledöntsön a lábunkról.Egy vitamin kúrát akár magunk is öszzeállíthatunk .Fontos megjegyezni, hogy a hiedelemmel ellentétben maga a vitamin NEM hizlal, aki ezért szedné – vagy éppen ez riasztja el a szedésétől – az tévúton jár: egyes vitaminoknak ugyan van étvágynövelő hatásuk – főleg a B-komplexeknek – de nem tőlük hízik az ember, hanem attól, ha emiatt több kalóriát fogyaszt el!

A gyógynövény alapú táplálékkiegészítők előállítására felhasznált alapanyagoknak meg kell felelnie az ún. Drug Master File követelményeinek. Ez egy minőségi követelményrendszer, amely tételesen előírja, hogy a hatóanyagnak milyen koncentrációban kell jelen lennie.

a STARTVITAMIN által beszerzett termékek nem gyógyszerek, azaz ezek a termékek a hazai jogszabályok értelmében nem rendelkeznek hivatalosan betegséget gyógyító vagy megelőző hatással. Az élelmiszerek, étrend-kiegészítők és speciális – gyógyászati célra szánt – tápszerek fogyasztása nem helyettesíthetik, hanem kiegészíthetik a hagyományos orvosi (például: onkológiai) kezeléseket.

X